Környezetvédelem

Minden évben megrendezésre kerül tavunkon több alkalommal megtartandó "Környezetvédelmi napok" melyek keretében szebbé, tisztábbá tesszük környezetünket. A tagság köteles részt venni ezeken a napokon. Amennyiben mégsem tudja teljesíteni abban az esetben a pénzbeni megváltást választhatja, amely összeget a környezet szebbé, tisztábbá tételére használ fel egyesületünk.
A környezetvédelmi napokon általában szép számmal jelennek meg az egyesületünk tagjai, amikor is 8:00-tól 14:00 óráig végzünk különféle takarítási és egyéb munkákat a tavon és annak közvetlen környékén. Ilyenek a bozót és cserje irtása, fű kaszálása, utak rendbetétele, gödrök feltöltése, szemét összegyűjtése, és még sok hasonló dolog, melyet elvégzünk.
Az egyesület a megjelenteket a munkavégzés befejeztekor megvendégeli, amely csupán jelképes mintsem mennyiségi produktum, de jóleső érzéssel tölt el mindenkit a jó munka utáni megérdemelt figyelmesség. Az egyesület tagjának jogában áll egy általa meghatározott napon elvégezni a fenti munkák valamelyikét abban az esetben, ha a kijelölt időpontok számára nem megfelelők. Ekkor az időpontot és a végzendő munkát be kell jelentenie a vezetőségnek, melyet a vezetőség leellenőriz és ennek fényében kiadja az igazolást a környezetvédelmi nap teljesítéséről.