MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

Tájékoztatás a Magyar Horgászkártya igénylésről

A Magyar Országos Horgász Szövetség Választmányának egyhangú döntése alapján a horgász regisztráció teljesítésével egyidejűleg, már 2018. szeptember 1-jétől elérhető lesz a Magyar Horgászkártya, amely 2019. január 1-jét követően azonnal kiváltja a jelenlegi papír alapú horgászigazolványt.
A horgászkártya első lépésben a személyi, majd az egyesületi nyilvántartást támogatja, s segítségével az évi több millió horgászjegy-vásárlás, a tagi jogviszony létesítése és fenntartása is fokozatosan egyszerűsítésre kerül.
A Magyar Horgászkártya, egy elektronikus vagy személyes regisztrációhoz kötött, QR-kód alapú, személyi azonosító és kulcskártya funkciójú, személyi igazolvány méretű plasztikkártya, amely az elektronikus regisztrációt is biztosító komplex informatikai rendszer, az Egységes Horgász- és Horgász Szervezeti Informatikai Szolgáltató és Támogató Program (HORINFO) további funkcióival a horgászok általános személyi és szervezeti azonosításában ad segítséget, valamint egyben megteremti a naprakész egyesületi tagnyilvántartást is.
A horgászkártya kiváltása 2018. szeptember 1-jétől opcionális, 2019. január 1-jét követően pedig az egyesületi tagságra kötelezett horgászok esetében a horgászat gyakorlásának, egyben az egyesületi tagság létesítésének, megújításának, az állami horgászjegy kiváltásának az általános és előzetes feltétele lesz.
Az egyszeri, a kártya teljes érvényességi idejére szóló regisztrációs díj, amely tartalmazza a QR-kód alapú horgászkártya előállításának, megszemélyesítésének árát és annak a horgász számára történő, belföldi címre való, ajánlott küldeményként történő postai eljuttatását is 1.732 Ft + ÁFA, azaz 2.200 Ft.
A horgászkártya díjának befizetésére a regisztrálóknak két lehetőséget is biztosít a MOHOSZ. Az online regisztrációt végzők a regisztráció során online kártyás fizetéssel, azonnal tudják teljesíteni a díj befizetését. A személyes (offline) regisztrációt választók számára a regisztrációs pontokon lesznek elérhetőek előre legyártott, befizető-azonosítóval ellátott postai csekkek, melynek befizetésével egyenlíthető ki a regisztrációs díj.
A regisztrálóknak mind az online, mind az offline regisztrációnál a pontos személyi és lakcímadatokon túl az adatkitöltés ellenőrzéséhez, az informatikai úton történő személyazonosításhoz fizikailag is szükségük lesz az adókártyájukra.
Életünk során személyes azonosítóink közül egyedül az adókártya az, amely nem változik, sorszáma annak pótlása esetén is változatlan marad, soha nem cserélődik, így hosszú távon biztosítja a horgászok személyazonosítását. Adókártyával már a gyermekek is rendelkeznek. A magyar adókártyával nem rendelkező külföldi állampolgárok esetében a regisztráció során az adókártyát a személyazonosító okmányuk helyettesíti. Az adókártya felhasználása kizárólag az azonosításhoz történik meg.

Regisztráció online:

Online kártyaigénylését elvégezheti számítógép, vagy akár okos telefon segítségével is. Első lépésben látogasson el a www.mohosz.hu oldalra, majd válassza a „Kártyaigénylés interneten keresztül” opciót.
Mielőtt folytatná, kérem tekintse meg az oldalon található videót, illetve lejjebb görgetve a regisztráció részletes leírási segédletét, majd kattintson az „Online kártyaigénylés” menüpontra.
A megjelenő oldalon kattintson a „Felhasználói regisztráció” gombra. Itt adja meg érvényes e-mail címét, egy tetszőleges jelszót, illetve ne felejtsen el nyilatkozni, a négyzetek kipipálásával arról, hogy elfogadja az adatkezelési tájékoztatót, valamint a felhasználási feltételeket. Amennyiben ez sikerült, kattintson a Felhasználói regisztráció gombra. Ha helyes e-mail címet adott meg, a rendszer pár percen belül egy levelet küld az e-mail címére, melyben egy aktivációs linket talál. A linkre való kattintás után beléphet az előzőleg megadott e-mail cím és jelszó felhasználásával, majd kattintson a horgász regisztráció gombra.
Adja meg személyes adatait, majd készítsen egy képet adóigazolványáról. Fontos, hogy a képen a teljes adóigazolványa látható és olvasható legyen. Az elkészült képet töltse fel, majd kattintson az „Egyeztetés” gombra.
Ezt követően adja meg lakcím-, levelezési- és egyesületi adatait.
Ha minden mezőt kitöltött, ellenőrizze megadott adatait, majd kattintson az „Adatok véglegesítése” gombra, majd az „Online befizetés” gombra kattintva, számlaadatait megadva, befizetheti regisztrációs díját.

Regisztráció regisztrációs ponton:

Amennyiben segítségre van szüksége, úgy jelentkezzen az egyesület által megadott regisztrációs ponton, ahol az egyesület munkatársa elvégzi regisztrációját. Fontos, hogy vigye magával adóigazolványát, hisz ez elengedhetetlen feltétele a sikeres regisztrációnak. A regisztráció végén egy csekket fog kapni, melynek a befizetés igazolását szolgáló feladóvevényét köteles visszajuttatni az egyesület részére. Regisztrációját csak akkor tudjuk véglegesíteni, ezáltal csak akkor juthat horgászkártyához, ha a befizetett csekk feladóvevényét visszajutatta az egyesületnek!

A Petőfi Horgász Egyesület regisztrációs pontja:
Ipoly Horgásztanya, 3170 Szécsény, Mónus Illés út 1/a (Az autómosó melletti utca)
Ha regisztrációjához segítséget szeretne igénybe venni a regisztrációs ponton, azt előzetesen jelezze Orosz Gergelynél az alábbi elérhetőségen:
Mobil: +36 70/704-4943
Email: oroszgergely89@gmail.com

A befizetett csekkek feladóvevényeit mindenképpen juttassa vissza az egyesület elnökének a következő címre:
3170 Szécsény, Zrínyi út 17/B.
Vagy a regisztrációs pontra fogadóidőben.

Az első tervezett fogadóidő:

2018.11.17.
9:00-tól
Előzetes egyeztetés szükséges a megadott elérhetőségeken.

Kérjük, ne felejtse otthon adókártyáját!